3D Εκτύπωση

Εκτυπώστε τρισδιάστατα ό,τι μπορείτε να φανταστείτε!

Ο 3D εκτυπωτής

Στην κατοχή μας αυτή την στιγμή έχουμε τον εκτυπωτή ProJet® 660Pro Professional 3D. Αυτός ο εκτυπωτής είναι αυτήν την στιγμή ο μόνος έγχρωμος εκτυπωτής με υψηλή ποιότητα σε CMYK χρώμα. Τα βασικά χαρακτηριστικά του εκτυπωτή είναι:

 • Οικονομική εκτύπωση: Οι εκτυπώσεις χρησιμοποιώντας τον Project 660 κοστίζουν 1/3 έως και 1/5 λιγότερο από άλλες τεχνολογίες.
 • Γρήγορες ταχύτητες: Με ταχύτητες 5 έως και 10 φορές γρηγορότερη από άλλες τεχνολογίες εκτύπωσης 3D, ο the ProJet® 660Pro έχει ταχύτητα κατακόρυφης εκτύπωσης ως 28mm (1.1 ίντσες) ανα ώρα
 • Μεγάλο κατασκευαστικό μέγεθος: Καθαρός χώρος εκτύπωσης 254 x 381 x 203 mm (10 x 15 x 8 ίντσες)
 • Φιλικό στο περιβάλλον: Αυτόματη ανακύκλωση υλικών για καλύτερη και χαμηλότερου κόστους αποτελεσματική λειτουργεία
 • Εξαιρετικό χρώμα: Είναι ο μόνος έγχρωμος 3D εκτυπωτής με μια πλήρη παλέτα χρωμάτων, επιτυγχάνοντας την υψηλότερη ανάλυση με την ικανότητα να εκτυπώσετε το 90% των διαθέσιμων χρωμάτων στο Adobe® Photoshop®

Ο ProJet ® 660Pro Professional είναι η βάση για υψηλής έντασης έγχρωμες 3D εκτυπώσεις. Είναι πιο ευέλικτος, ιδανικός για stop motion animation, καταστήματα επαγγελματικών μοντέλων, σχεδιασμό και ανάπτυξη καταναλωτικών προϊόντων, ψηφιακές κατασκευή, παραγωγή τέχνης, κ.α.

Η Τεχνολογία

Η πρώτη βιομηχανική επανάσταση ξεκίνησε στη Βρετανία στα τέλη του 18ου αιώνα, με την εκμηχάνιση της κλωστοϋφαντουργίας. Διαδικασίες που προηγουμένως γίνονταν με κόπο στο χέρι σε εκατοντάδες σπίτια υφαντών συγκεντρώθηκαν σε ένα ενιαίο εργοστάσιο βαμβακιού. Η δεύτερη βιομηχανική επανάσταση ήρθε στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν ο Henry Ford κυριάρχησε στην κινούμενη γραμμή συναρμολόγησης και ξεκίνησε έτσι η εποχή της μαζικής παραγωγής. Οι πρώτες δύο βιομηχανικές επαναστάσεις έκαναν τους ανθρώπους πιο πλούσιους. Τώρα, μια τρίτη επανάσταση είναι σε εξέλιξη.

Η βιομηχανία κάνει μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει όχι μόνο τις επιχειρήσεις, αλλά και πολλά άλλα ακόμα. Η 3D εκτύπωση είναι μια διαδικασία παρασκευής ενός τρισδιάστατου στερεού αντικειμένου ενός οποιοδήποτε σχήματος από ένα ψηφιακό μοντέλο. Η 3D εκτύπωση επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας μια προσθετική διαδικασία, όπου διαδοχικές στρώσεις υλικού τοποθετούνται σε διάφορα σχήματα.

Η 3D εκτύπωση θεωρείται διαφορετική από τις παραδοσιακές τεχνικές κατεργασίας, οι οποίες ως επί το πλείστον βασίζονται στην αφαίρεση ύλης, με μεθόδους όπως η κοπή ή η διάτρηση (αφαιρετικές διεργασίες). Ένας εκτυπωτής υλικών εκτελεί συνήθως διεργασίες 3D εκτύπωσης χρησιμοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία. Η τεχνολογία χρησιμοποιείται τόσο για την προτυποποίηση όσο και για την κατανομή της παραγωγής σε κοσμήματα, υποδήματα, βιομηχανικό σχεδιασμό, αρχιτεκτονική, μηχανική και κατασκευή (AEC), αυτοκινητοβιομηχανία, αεροδιαστημική, οδοντιατρικές και ιατρικές βιομηχανίες, εκπαίδευση, γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών, έργα πολιτικών μηχανικών και σε πολλούς άλλους τομείς.

Τομείς

Αρχαιολογία
Αρχιτεκτονική
Ψυχαγωγία
Μηχανικός σχεδιασμός

Αρχαιολογία / Διατήρηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Κάθε αρχαιολογικός χώρος περιέχει ένα πλούτο πληροφοριών σχετικά με το παρελθόν, και το περιβάλον είναι το κλειδί. Ένα μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα από ένα πέτρινο τζάκι έχει να μας πει μια διαφορετική ιστορία από ένα που βρέθηκε δίπλα σε έναν ανθρώπινο σκελετό. Δυστυχώς, οι ανασκαφές που γίνονται σε μια περιοχή για να αποκαλύψουν την ιστορία της, την καταστρέφουν επίσης. Οι λεπτομερείς καταγραφές είναι ο μόνος τρόπος οι αρχαιολόγοι να κρατήσουν την αρχαιολογία μακριά από τη διαγραφή του παρελθόντος και να επιτρέψουν τη διατήρησή του.

Υπήρξαν κάποιες αναγκαστικές ανακαλύψεις που σχετίζονται με 3D εκτύπωση στους τομείς των αρχαιοτήτων και της ιστορικής συντήρησης που αξίζει να αναφερθούν. Σήμερα, η 3D σάρωση και η ψηφιακή μοντελοποίηση σε συνδυασμό με τις τεχνολογίες 3D εκτύπωσης βοηθούν τους αρχαιολόγους να τεκμηριώσουν και να διατηρήσουν τις πληροφορίες που βρίσκονται σε μια τοποθεσία.

Οι ιστορικοί μπορούν τώρα να εισάγουν τα πρωτότυπα σχέδια είτε με 3D σάρωση είτε με άμεσο 3D modeling σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και να ελέγξουν τον σχεδιασμό με λογισμικό CAD, και έπειτα με τη χρήση 3D εκτυπωτών ιστορικά μνημεία, κτίρια, αγάλματα, έργα τέχνης και κάθε είδους τρισδιάστατα αντικείμενα μπορούν να αναδημιουργηθούν κομμάτι-κομμάτι και στρώμα με στρώμα χρησιμοποιώντας τη διαδικασία της πρόσθετης παραγωγής. Επειδή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιήσει μια ποικιλία από χρώματα και υφές, συγκεκριμένα δείγματα τα είδη πέτρας μπορούν να αναπαραχθούν με ακρίβεια. Ιστορικές ελληνικές πόλεις όπως η Ρόδος, το Ηράκλειο, η Αθήνα κ.α. με μεγάλες ποσότητες αρχαιολογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς είναι πιθανές περιοχές για τη διατήρηση ή αναδημιουργία ιστορικών μνημεία και έργων τέχνης.

Μουσεία και άλλα ακαδημαϊκά ινστιτούτα επίσης οφελούνται. Η τεχνολογία προσφέρει ευκολότερη επισκευή και τεχνικές διατήρησης για κατεστραμμένα αρχαία αντικείμενα. Ακριβή αντίγραφα επίσης θα μπορούσαν να εμφανίζονται στην θέσεις των αντικειμένων που είναι πολύ εύθραυστα για να μείνουν σε μόνιμη έκθεση. Μικρότερες ρέπλικες όπως αιχμές βελών και άλλα αρχαϊκά εργαλεία θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα σε δημόσια σχολεία σε χαμηλότερη τιμή ή θα μπορούσε να τυπωθούν επι τόπου χρησιμοποιώντας desktop εκτυπωτές, γεγονός που δείχνει ένα ευρύ εκπαιδευτικό όφελος χάρη στην τεχνολογία.

Αρχιτεκτονική / Μηχανική / Κατασκευές

Ο ProJet® 660Pro κάνει την 3D εκτύπωση προσβάσιμη σε όλους όσους εργάζονται στον αρχιτεκτονικό, μηχανικό και κατασκευαστικό τομέα. Ο εκτυπωτής παράγει λευκά και χρωματιστά μοντέλα γρήγορα, εύκολα και φτηνά από το 3D CAD, BIM καί άλλα ψηφιακά δεδομένα. Οι πιο επιτυχημένες AEC φίρμες, μικρές και μεγάλες, έχουν υιοθετήσει την εκτύπωση 3D ως ένα βασικό μέρος του σχηματικού σχεδιασμού, σχεδιαστικού προγραμματισμού και παράδοσης των εργασιών.

 • Αυξήστε την καινοτομία
 • Βελτιώστε την επικοινωνία
 • Μειώστε τον χρόνο κατασκευής
 • Μειώστε το κόστος
 • Κερδίστε στον ανταγωνισμό

Ψυχαγωγία / Λιανική

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και οι animation εφαρμογές παράγουν τεράστιες ποσότητες 3D δεδομένων σε μορφή avatars, χαρακτήρων και άλλων φανταστικών δημιουργιών. Οι δυνατότητες μοναδικού χρώματος του εκτυπωτή ProJet ® 660Pro παρέχουν εξυπηρετούν μεγάλες παραγωγούς ταινιών, προγραμματιστές 3D λογισμικού, γραφεία υπηρεσιών και δίνουν στους καταναλωτές τη δυνατότητα να παράγουν προσαρμοσμένα avatars, χαρακτήρες, φιγούρες και άλλες δημιουργίες με ευκολία.

Πλεονεκτήματα

 • Πλήρες χρώμα, 24-bit που εξαλείφει την ανάγκη για την επίπονη και χρονοβόρα ζωγραφική
 • Υψηλή ταχύτητα για την παραγωγή όγκου (5Χ-10X γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία)
 • Χαμηλότερο κόστος ανά μοντέλος
 • Ασύγκριτα μεγαλύτερη ακρίβεια από τα avatars που φτιάχνονται στο χέρι

Μηχανικές κατασκευές / Γρήγορη προτυποποίηση

Κορυφαίοι σχεδιαστές χρησιμοποιούν τις μηχανές προτυποποίησής μας για την επιτάχυνση της διαδικασίας σχεδιασμού ώστε να φέρουν τα προϊόντα στην αγορά νωρίτερα. Οι εφαρμογές περιλαμβάνουν:

Concept μοντέλα - Πάρτε νωρίς πληροφορίες και σχόλια για το σχεδιασμό, βελτιώστε την επικοινωνία και δοκιμάστε την εργονομία. Ο ProJet ® 660Pro Professional 3D εκτυπωτής είναι ικανός να δημιουργήσει τα μοντέλα κατά το στάδιο του σχεδιασμού οποιασδήποτε πολυπλοκότητας απευθείας από ψηφιακά δεδομένα, γρήγορα και ανέξοδα. Ένα τυπικό μέρος μπορεί να τυπωθεί μέσα σε λίγες ώρες. Τα concept μοντέλα είναι ένα κρίσιμο μέρος της διαδικασίας σχεδιασμού σε κάθε κλάδο από την αυτοκινητοβιομηχανία και τα υποδήματα μέχρι την αεροδιαστημική.

 • Εσωτερική επικοινωνία - Ο ProJet ® 660Pro επιτρέπει στις ομάδες σχεδιασμού να αλλάζουν αποτελεσματικά το concept των προϊόντων στα πρώτα στάδια της διαδικασίας σχεδιασμού, δείχνοντας τις παραλλαγές στις διάφορες ομάδες του οργανισμού, οι οποίες μπορούν με αυτόν το τρόπο να ασκήσουν κριτική και να πουν τη γνώμη τους.
 • Εκτέλεση επαναληπτικού σχεδιασμού - Γρήγορα, φτηνά μοντέλα καθιστούν δυνατή την εκτύπωση πολλών κομματιών κατά την διάρκεια ενός έργου και να τα χρησιμποιήσετε όχι μόνο για παρουσίαση, αλλά και ως μέρος της δημιουργικής διαδικασίας
 • Επικοινωνία με πελάτες - Λειτουργικά πρωτότυπα εμφάνισης είναι χρήσιμα για την επίλυση προβλημάτων και την επίτευξη συμφωνίας για την κατεύθυνση του σχεδιασμού.
 • Επικοινωνία από απόσταση - Τα μοντέλα του ProJet® 660Pro μπορούν να σταλούν στους άμεσα ενδιαφερόμενους παρέχοντας πιο συγκεκριμένα δεδομένα από μία αποτύπωση οθόνης ή εκτύπωση χαρτιού.
 • Έγκαιρος προσδιορισμός προβλημάτων - Τα μοντέλα του ProJet® 660Pro παρέχουν ένα γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο για να προσδιοριστούν τα προβλήματα και οι προκλήσεις με μια σχεδίαση πολύ νωρίς στην διαδικασία.
 • Επιτυχεία συμφωνιών σε σχεδιασμούς - Ένα φυσικό μοντέλο επιτρέπει στα μέλη μίας σχεδιαστικής ομάδας να κατανοήσουν πλήρως τα υπέρ και τα κατά ενός σχεδίου, κάνοντας την διαδικασία ευκολότερη.
 • Εκτέλεση εργονομικού ελέγχου - Γρήγορα και ανέξοδα μοντέλα επιτρέπουν στους σχεδιαστές να δοκιμάσουν την εργονομία του σχεδιασμού και να διεξάγουν μελέτες κατά την διαδικασία του βιομηχανικού σχεδιασμού.

Λειτουργικός Έλεγχος - Το σύστημα προτυποποίησης του ProJet ® 660Pro σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξετε τα σχέδια για τη μορφή, εφαρμογή και λειτουργία πριν από τη μαζική παραγωγή. Επίσης μειώνει τις δαπανηρές τροποποιήσεις για τον εξοπλισμό παραγωγής και την επιτάχυνει τον χρόνου διάθεσης στην αγορά. Ο ProJet ® 660Pro inkjet 3D εκτυπωτής παράγει ακριβή πρωτότυπα γρηγορότερα και με χαμηλότερο κόστος από οποιοδήποτε άλλο σύστημα.

Επαλήθευση σχεδίων σε κάθε επανάληψη

 • Επαλήθευση διαστάσεων σε εξαρτήματα συναρμολόγησης
 • Δοκιμή μηχανικής απόδοσης
 • Δημιουργία λειτουργικών μερών για ρύθμιση απόδοσης συστημάτων
 • Αξιολόγηση εργονομίας και αισθητικής
 • Διεξαγωγή δοκιμών αεροδυναμικής

Μείωση λαθών

 • Κατάργηση δαπανηρών τροποποιήσεων για εξοπλισμό παραγωγής
 • Επιβεβαίωση κατασκευασιμότητας

Έγκαιρη ολοκλήρωση σχεδίων

 • Γρήγορη επανάληψη
 • Βελτίωση επικοινωνίας μεταξύ υπηρεσιών, ασφαλείς εγκρίσεις

Ανάλυση πεπερασμένων στοιχείων - Το ProJet ® 660Pro μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή της ανάλυσης δεδομένων πεπερασμένων στοιχείων σε πλήρες χρώμα. Η χρήση αυτών των δεδομένων είναι σε θέση να ενισχύσει την επικοινωνία μεταξύ των ομάδων έργου και να βοηθήσει στον εντοπισμό των ελαττωμάτων του σχεδιασμού νωρίς στον κύκλο σχεδιασμού.

Πρόκληση

 • Η σαφής επικοινωνία μεταξύ σχεδιαστών και κατασκευαστών είναι ζωτικής σημασίας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού επειδή ο εντοπισμός των ελαττωμάτων σχεδιασμού νωρίς στη διαδικασία εμποδίζει απρόβλεπτες δαπάνες και καθυστερήσεις. Σε μια διαδικασία σχεδιασμού των προϊόντων είναι ζωτικής σημασίας ότι καθέ μέλος της ομάδας κατανοεί πλήρως το σχεδιασμό και είναι σε θέση να παράσχει πολύτιμες πληροφορίες. Ο ProJet ® 660Pro βελτιώνει δραστικά την επικοινωνία στο πλαίσιο της διαδικασίας σχεδιασμού.

Λύση

 • Επικοινωνία με τους πελάτες - Ο ProJet ® 660Pro είναι σε θέση να δημιουργήσει πρωτότυπα εμφάνισης απευθείας από ψηφιακά δεδομένα, γρήγορα και ανέξοδα. Πλήρης μοντέλα χρώματος επιτρέπουν στους μηχανικούς να εξηγούν αποτελεσμάτικά τις σχεδιαστικές έννοιες στον πελάτη.
 • Επικοινωνία από απόσταση - Μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί από τον ProJet ® 660Pro μπορούν να σταλούν στους άμεσα ενδιαφερόμενους, παρέχοντας πιο σαφή εικόνα από ότι μια εικόνα στην οθόνη ή σε μια εκτύπωση χαρτιού.
 • Έγκαιρος προσδιορισμός προβλημάτων - Τα μοντέλα που κατασκευάζονται με τον ProJet ® 660Pro παρέχουν ένα γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο για να προσδιοριστούν ζητήματα και θέματα πολύ νωρίς στη διαδικασία.
 • Επιτυχία συναίνεσης σε ένα σχέδιο - Ένα φυσικό μοντέλο επιτρέπει στα μέλη της ομάδας σχεδιασμού να κατανοήσουν πλήρως τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των εννοιών του σχεδιασμού, καθιστώντας τη διαδικασία συναίνεσης ευκολότερη.
 • Εκτύπωση πλήρους χρώματος - Ο ProJet ® 660Pro είναι ο μόνος 3D εκτυπωτής με δυνατότητα εξαγωγής πεπερασμένων στοιχείων λόγω της μοναδικής ικανότητάς του να δημιουργεί έγχρωμα μέρη γρήγορα και ανέξοδα.

Μοντέλα Παρουσιάσεων - Επικοινωνείστε με σαφήνεια με τους συνεργάτες και τους πελάτες σας και εστιάστε στις ομαδικές δοκιμές. Οι κατασκευαστικές εταιρείες αντιμετωπίζουν την πρόκληση του να βρίσκονται μπροστά από τους ανταγωνιστές τους, προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα στην αγορά γρήγορα. Ο αγώνας για τη διατήρηση χώρο απαιτεί από τις εταιρείες να αναπτύξουν μια ταχεία απάντηση στις ανταγωνιστικές απειλές. Ως εκ τούτου, η ανατροφοδότηση της αγοράς είναι ένα κρίσιμο βήμα στον κύκλο σχεδιασμού.

Εφαρμογές

 • Εστίαση στις ομαδικές δοκιμές
 • Σύνδεση με τα βιομηχανοποιημένα μέρη για ένα πλήρες πρωτότυπο
 • Πώληση διαφημιστικών μοντέλων

Ορισμένα μέρη μπορούν να ολοκληρωθούν με διάφορους τρόπους για απόδοση ποιότητας. Βαφή και αυτοκόλλητα μπορούν επίσης να προστεθούν για να παραχθεί ακριβές αντίγραφο των μοντέλων παραγωγής, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ζητηθεί ανατροφοδότηση της αγοράς.

Το Υλικό

Υλικά

Ο εκτυπωτής Projet 660 χρησιμποιεί διάφορες σκόνες / συνδετικά / διεισδυτές ώστε να ικανοποιήσει ποικίλες ανάγκες. Αυτά περιλαμβάνουν υψηλής απόδοσης σύνθετα υλικά για την εκτύπωση δυνατών, υψηλής ευκρίνειας τμημάτων.

Για πρόσθετη ευελιξία, τα μοντέλα που τυπώνονται με τα υλικά μας μπορούν να τριφτούν, να διατρηθούν, να ζωγραφιστούν και γαλβανιστούν.

Ο εκτυπωτής projet 660 pro χρησιμοποιεί υψηλής απόδοσης συνθετικά που επιτρέπει την παραγωγή εξαρτημάτων υψηλής ευκρίνειας με πλήρη 24-bit υποστήριξη χρώματος και ελάχιστο πάχος στρώματος 0,1mm.

Το βασικό συστατικό για τη γραμμή παραγωγής του ProJet 660, VisiJet PXL προσφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα:

 • Ανθεκτικά μέρη
 • Καλύτερη ανάλυση
 • Λευκότερα λευκά
 • Άριστη απόδοση χρώματος
 • Χαμηλότερο κόστος ανά εκτύπωση

Το VisiJet PXL προσφέρει μια σειρά επιλογών τελικής επεξεργασίας για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες σας, από την διείσδυση σε τμήματα με ρητίνη για εξαιρετικά ισχυρή λειτουργικότητα πρωτοτύπων μέχρι και απλό ψεκασμό νερού σε μέρη για να δημιουργήσετε πρωτότυπα μοντέλα γρήγορα, με ασφάλεια και σε πολύ λογική τιμή. Είναι ιδανικό για μια σειρά από AEC, MCAD και εκπαιδευτικές εφαρμογές.